Helgas monteringsprosjekter - nytt bilderush

Ja, da var helga over en gang igjen. Og da er vel en oppdatering på plass?

Det kommer, det kommer... Men først må jeg rette en stor takk til min mor og stefar som har stilt opp som barnevakt og monteringsassistent, nok en gang. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere!! :-)

 

På kjøkkenet har jeg fått på plass hvitevarene. Kjøleskapet er imidlertid ikke skikkelig fiksert enda og har heller ikke fått front. Håndtakene er montert (pulsen var rimelig heftig da de første hullene ble til, men den roet seg heldigvis etter hvert - det var jo et par hull å borre i grunn). ;-) Tusen takk til den snille og hjelpsomme reservesnekkeren som lånte meg en mal for å måle opp hullplassering. Den sparte meg for MYE tid!! :-) Jeg ser jeg har glemt at det skal være to håndtak på fronten på avfalssorteringsskapet.... Men jaja... Det går jo å fikse siden.

Slik ser det i alle fall ut på kjøkkenet nå:
Over vinduene skal det komme tre spotter (er det forresten noen som ser "spøkelset"?)
 

I entréen har vi fått opp skyvedørsgarderoben, selvfølgelig fra IKEA. DET er godt å ha unnagjort det!!! Jeg må ærlig innrømme at jeg ble direkte kvalm da jeg åpnet pakkene med deler til skyvedørene. Såååå mange deler. Og et rimelig uhåndterlig format for ei sånn lita frøken som meg selv. USJ! (inne i det lille overarbeida hodet mitt spilte "hva er det du har begitt deg ut på nå?" på repeat). Men det var bare å spytte i nevene (gjorde ikke det på ordenlig altså - på fall noen tror det nå virkelig har rabla for meg) og gå på med all den optimisme som var å grave frem. Det var ikke akkurat gjort på et blunk. Men opp kom de! :-)

Det ble Birkeland dører til slutt, og slik ble det seende ut (må si jeg gleder meg til krystalllampene i taket kommer på plass, føler det er de som skal "gjøre" rommet - ikke for det, hadde nok hjulpet å få ut alt rotet også... :-p):


 

Planen var at garderobeskapet på barnerommet også skulle komme opp ihelga, men det skar seg gitt. Det må nemlig tilpasses litt, og tror dere denne frøkna hadde klart å sørge for at hun hadde utstyr til det? Nei, jeg har nok (selv om det er bittelitt vanskelig å innrømme det) vært litt for bortskjemt med at det alltid har vært en verktøyfrelst handyman som har kommet til unnsetning, så det hadde jeg rett og slett ikke ofret en tanke... Jaja, jeg får blunke litt vakkert, så må det vel være noen som kan trå til med ei sag som passer formålet... ;-)

 

Vaskerommet er straks klart til innflytting. Her mangler kun at rørleggeren får montert opp avløpet. Jeg er kjempefornøyd med løsningen foreløpig, og synes faktisk rommet ble virkende større etter at innredningen kom på plass. Litt fint ble det jo også? ;-)Under benken kommer vaskemaskin og tørketrommel. Er litt usikker på om jeg skal klaske opp en hylle over vasken til oppbevaring av vaskemidler o.l. (det hadde jo vært praktisk?) eller om jeg skal la det være litt rom her. Hva synes dere?Skittentøyssorteringsskapet (er det i det hele tatt et ord? -  er i alle fall det det er) er en Pax skapstamme. Jeg ville ikke ha dør på her pga. at det kan havne fuktig tøy her av og til. Men øverst har jeg satt på en kjøkkenskapdør. Det funket fjell! Bak den skjuler det seg to hyller som rotekoppen av en husmor kan gjemme masse rot på... ;-)

 

Og en gledelig nyhet til slutt: fra og med i dag har jeg doblet antall snekkere (Hjertelig velkommen tilbake, Sindre! :-D), så nå regner jeg med (det er lov å håpe i alle fall???) at det går i rakettfart mot innflyttingsklart hus!!

7 kommentarer

Lena - frøken til fru

30.04.2012 kl.14:03

Så utrolig fint det blir. Har dere kjøpt kjøkkenet også på IKEA eller? Hvor stort er huset? Kjenner jeg blir ganske missunnelig når jeg ser den store plassen i alle rom : )

vartnyehjem

30.04.2012 kl.14:17

Lena - frøken til fru: Ja, kjøkkenet er IKEA Lidingö. Huset er ikke så stort. 145 kvm støpt, så sitter vel igjen me akkurat i overkant av 120 kvm BRA. I tillegg er det i underkant av 50 kvm oppe, men det blir foreløpig kaldloft. Men kjempehyggelig at du synes det ser ut som det er god plass! :-)

Lena - frøken til fru

30.04.2012 kl.14:28

Okai, det blir hvertfall skikkelig fint :) Nei da var det ikke sååå stort. Men det ser innmari stort ut. Hvor mange soverom blir det? Ikke værst å kunne ha såpass med plass oppe som kan tas i bruk når det trengs da :) Noen planer for hva det blir der etterhvert da? ;)

vartnyehjem

30.04.2012 kl.14:45

Lena - frøken til fru: 3 soverom, men det ene er bare ca 8 kvm. Nei, det kjennes greit å ha det oppe å "gå på". Planen er at det skal bli TV-stue oppe, samt to soverom og et toalett, eller evt. et soverom og et bad. Vi får se hva vi føler størst behov for når den tid kommer. ;-)

Lena - frøken til fru

30.04.2012 kl.14:56

Det høres jo kjempe flott ut. Greit å ha noen soverom :) Vi har bare to + at vi må gå igjennom det ene for å komme til the master bedroom :p Ja, lurt å se ann litt.. Greit med flere muligheter og se ann hvor stor familien blir ;)

dandilion

01.05.2012 kl.14:52

Så flott det blir. Jeg kjenner jeg gleder meg til byggestart og til vi kan følge med på huset vårt. Det var mange inspirerende bilder her :)

Drømmeboden

02.05.2012 kl.21:48

Jeg LIKER skittentøyssorteringsskapet ditt på vaskerommet :-) :-) Selv har jeg bestilt kjøkkeninnredning i 4 stk. 40 cm uttrekk for å ha sortert skittentøy i, men det er jo genialt at det kommer luft til hos deg da, for både håndklær, kjøkkenhåndklær og kopptuer er jo fuktige, og viss barna velter et glass drikke utover seg osv.. Så det var kjempesmart med åpne trådkurver! Masse lykke til i ukene som kommer og det kan vel ikke være lenge igjen til innflytting hos dere nå vel?

Klem Ranveig

Skriv en ny kommentar

vartnyehjem

vartnyehjem

28, Lierne

Blogger fortrinnsvis om husbygging: fremgangen, utfordringene vi møter og valgene som må tas underveis. Jeg blir glad for alle kommentarer! :-)

Kategorier

Arkiv

hits