PlateKRISE på stua!!!

HERREGUD! At det går an!!!!

I dag har frustrasjonen vært stor og rådvillheten enerådende her i gården. Alltid skal det nå være et eller annet prakk!!! Usj.... Lurer på hva som skjedde med den rosenrøde drømmen om eget hus, alt som jeg ville og bare moro? :-p Hva det er DENNE gangen? Jo, nå skal dere få høre....

Jeg ante vel i grunn litt ugler i mosen allerede da det i morges tikket inn en sms med spørsmål om jeg hadde mulighet til å komme bort på Lågmyrtangen i løpet av dagen. Jeg visste jo at den ene av to snekkere hadde vært borte et par dager og at det ikke kunne ha skjedd det helt store, og dessuten skal jo det meste være avklart nå. Jeg regnet med de hadde ringt om det var kun en liten detalj, så det var med en viss skepsis jeg ankom vårt nye hjem!

Husker dere denne stua som jeg så stolt viste fram for en stund siden...? 

 

Og som bare manglet plater på en vegg (skimtes helt til høyre på bildet under)?

 

Vel, den levde plutselig farlig en stund!!!

Forsiktig kommer det fra snekkerne: "Du har ikke vurdert å ha noe annet på denne veggen?". Eh.... Joda, det er vurdert (ettersom jeg tidlig i prosessen febrilsk lette etter et sted å gjøre av en kul tapet på i stua) og funnet uaktuelt (da det allerede er masse som bryter her med dører, vinduer, pipe, hjørne osv - og jeg klarer helt fint å rote på egen hånd, om det ikke skal virke rotete allerede før jeg flytter inn).

Det viser seg at de platene som er brukt her var et restlager. Og det er visst komplett umulig å få tak i plater av samme type. (ARGHHHH!!) Dette visste egentlig denne byggemannen. Men hadde han tenkt på det?? Neida!!!! Det skal sies at han var ganske spak (noe jeg ærlig talt ikke trodde var mulig) da jeg stakk innom kontoret etter å ha snakket med snekkerne og at han innrømmet at dette var direkte flaut!.

Stakkars snekkere som får i oppdrag å overbringe alle disse kjipe beskjedene (like før helga måtte nemlig basen informere meg om at varmerørene til 2.etasjen var laget litt for korte, slik at de må ligge delvis utenpå veggen på vaskerommet - irriterende og selvfølgelig totalt unødvendig, men desverre ingenting å gjøre med nå). :-(

Og stakkars meg - som nå ikke ante hva jeg skulle gjøre med denne stua mi!!!

 

Skulle jeg la stua være som den er og slå på annen type plater på den gjenstående veggen? Det er nemlig fullt mulig å skaffe plater med v-fas og samme farge, men "bordene" er smalere (7 bord på en plate, mot 6 på de som er der fra før). Ville jeg i så fall irritere meg veldig over den annerledes veggen? Kanskje det hadde vært bedre å bryte helt med en helt slett vegg i samme farge?


Her ser dere at også foringene har kommet på plass. En av de nye platene er stilt opp mot veggen.

 

Skulle jeg få dem til å rive vekk alle platene og begynne på nytt, og få like plater overalt? Normalt sett ville jeg nok krevd det fra første stund! Problemet var bare at jeg på et vis synes at de "gamle" platene gir mer ro (mindre som foregår liksom), og jeg var livredd for at jeg skulle angre i etterkant om de ble byttet ut. :-p


Jeg å nok ærlig innrømme at jeg ikke har vært topp konsentrert på jobb i dag. Jeg har nemlig tenkt fram og tilbake og gang på gang og enda en gang på hva i himmelens navn jeg skulle gjøre med denne stua. Ingen av løsningene ga meg noen god følelse! :-(

I ettermiddag fikk jeg imidlertid en telefon fra byggemannen, som gjorde valget enklere. Han hadde bodd i telefonen i dag i håp om at en eller annen skulla ha et restlager på 5 slike plater - uten hell (ikke helt gratis for dem om snekkerne må rive ned, bygge opp igjen og i tillegg forbruker dobbelt så mye plater, så tror nesten han syntes det var like leit som meg). Men han hadde kommet over plater med v-fas og 6 bord - i en annen farge.

Så nå skal det settes opp ferdigmalte plater med v-fas og 6 bord, som de deretter må male i Skagen grå farge. Hehe... Lettvindt? Ikke akkurat! Men tror likevel det er den beste løsningen for alle parter (snekkerne hoppa ikke akkurat av glede med tanke på å skulle måtte rive og gjøre opp alt igjen de heller - kan dere skjønne det?).

 

Så nå krysser jeg fingrene for bra resultat - til tross for kronglete vei dit! ;-)

 

Én kommentar

Gud, så irriterende! Men hvis disse platene er like bare i en annen farve så går det bok flotters å male dem! :)

Skriv en ny kommentar

vartnyehjem

vartnyehjem

28, Lierne

Blogger fortrinnsvis om husbygging: fremgangen, utfordringene vi møter og valgene som må tas underveis. Jeg blir glad for alle kommentarer! :-)

Kategorier

Arkiv

hits