To skritt fram... et tilbakeslag... og en skikkelig "tronnover" av et kvinnfolk (meg)!!

Jeg tror aldri jeg kommer til å venne meg til alle opp- og nedturene denne husbygginga byr på jeg altså!!! :-P

Onsdag var dagen hvor alle materialvalg skulle tas. Og denne kontrollfreaken (!!!) hadde selvfølfølgelig tenkt og lett og sett og googlet og bladd i brosjyrer og grublet og fantasert og sett for meg og planlagt og reflektert og fundert og vurdert til den store gullmedalje.... Fram og tilbake, hit og dit, litt av det her, en dæsj av det og akkurat sånn. Vel, man kan vel si at Frøken Lågmyrtangen fikk et par slag i trynet da bestemmelsene skulle tas!! 

Men la oss starte fra starten. Starten var god! :-) Borte på Lågmyrtangen nærmet snekkerne seg enden på isolasjonsarbeidet og onsdag ettermiddag ble det satt på varme i huset (noe jeg har en mistanke om at snekkerne er minst like glade for som meg... ;-)). Etter å ha følt at alt har stått stille en stund, og at en innflytting er usedvanlig langt unna og nesten uvirkelig, kjente jeg faktisk at det kribla litt godt i magen i dag... Det går faktisk fremover! Det ligner mer og mer på et hus man kan bo i! Og det er faktisk ikke sååååååå lenge til jeg kan flytte inn!! :-) Jeg må vel innrømme at jeg reiste fra Lågmyrtangen med et stort smil om munnen! MITT hus! Tenk det da!

Lykkerusen varte imidlertid ikke særlig lenge. Jeg reiste videre til byggevaren  for å avklare med byggemannen hvilke fliser, plater og belegg som skulle brukes i huset. Gulvflisene, taket, samt veggene på de "tørre" rommene var grei skuring, og jeg burde jo selvsagt skjønt allerede da at det rett og slett gikk litt FOR godt, men likevel var det som om månen falt i hodet på meg da jeg innså at jeg ikke kunne få badeveggene slik jeg ville.

Jeg hadde planer om en kontrastvegg i svart  bak toalettet og hvite vegger på resten av badet, men denne kontrastveggen min ble raskt uaktuell. Jeg hadde jo tatt det som en selvfølge at den innebygde sisternen skulle være INNE i veggen, og da ville jo dette vært totalt uproblematisk, men neida, sånn kunne det ikke være. Badet skal gjøres tett først, så bygges sisterna inn i en kasse. HVA?? (Dere som kjenner meg og vet at jeg freaker ut om småting  ikke blir HELT som jeg har trodd og planlagt etter, kan sannsynligvis levende se for dere at jeg hadde et noenlunde høyt stress-nivå da jeg innså dette). Denne kassen kommer jo til å ødelegge hele badet!!

Jada, jeg er kanskje litt vel mye dramaqueen nå, men jeg hadde aldri plassert toalettet midt på veggen om jeg visste at det ble en kasse (nå er det forsåvidt godt mulig at det er jeg som er hjernedød som ikke skjønte at det ble det, men jeg har da virkelig vært på ganske mange bad der sisternen er INNE i veggen). Ikke nok med at jeg har en stygg følelse av at denne kassen kommer til å "ødelegge" hele rommet, men ikke kan jeg få den sorte fargen jeg hadde forelsket meg i heller. Denne kassen måler nemlig ca 90 cm og i og med at platene er 60 cm brede og den vakre svarte bomsterplata ikke passer med mønsteret om man skjøter sammen to, ble jo dette plutselig en umulighet. Dermed blir vel badet mer hvitt og grått enn hvitt og svart. Og NEI, det går IKKE for det samme! Kjenner jeg har mest lyst til å ta til tårene. Nå blir det knøttlille badet enda trangere og i tillegg ikke i nærheten av slik jeg har sett det for meg. :-( Det bør jammen bli bedre enn jeg frykter!!!!

Okei, så badet ble en skikkelig nedtur. Verden stoppet merkelig nok ikke likevel. :-/ Neste punkt på planen: finne gulvbelegg. Mye å velge i, men likevel ikke bare bare. Denne frøkna hadde jo selvfølgelig en klar formening om hvordan disse gulvene på Lågmyrtangen skal se ut, og disse gulvene fantes rett og slett ikke i utvalget :-p. Med andre ord ble det ikke bestemt noe gulvbelegg! Og frøken Vanskelig må sannsynligvis ut og shoppe gulvbelegg hos en eller annen annen leverandør som forhåpentligvis har noe som ligner på det jeg har sett for meg. ÆSJ, så tungvindt alt skal være da!!

Som et lite plaster på såret (eller bare for å være snill, vet ikke om han så hvor frustrert jeg ble) tok byggemannen meg med for å se på et hus som er ganske likt mitt og som nettopp er ferdigstilt. Det var kjempemoro!! :-) (Dere skjønner nå at den onsdagen ble en skikkelig berg og dalbane????). Selv om det er ganske mye som var annerledes når det gjaldt planløsningen, fikk jeg meg likevel en liten aha-opplevelse. Synes huset mitt ser så lite ut jeg.... Men det huset der var jo akkurat like stort som mitt, og på ingen måte veldig lite! :-)

Onsdag kveld kom elektrikeren innom for å diskutere belysningen. Det ble raskt klart at jeg også her er vanskelig å ha med å gjøre. For at de skulle kunne bruke de lavtbyggende boksene til spottene, måtte jeg velge en bestemt type spotter! Men disse hadde selvfølgelig ikke jeg noe lyst til å ha i taket mitt! Hehe..... Tipper både rørlegger, elektriker, snekkere og byggemenn er overlykkelige den dagen de kan si seg ferdig med huset på Lågmyrtangen og slipper å høre på maset mitt mer! Men har jeg planer om å mase og tjase mindre? Nope! Mitt hus, mine penger - og my way (så fremt det lar seg gjøre såklart)! ;-)

Jeg og junior titta innom i dag også, så da fikk jeg knipset litt:


Arbeidskarene i full gang med lekting.....


Og det må da være et godt tegn at de har hengt fra seg jakkene....? ;-)


De har litt jobb igjen før jeg kan flytte inn enda da, men synes de har vært flinke jeg! :-)

God helg!

4 kommentarer

Marilinn/Anno 2009 Hjem og Sånt

28.jan.2012 kl.01:53

Ah, skjønner deg veldig godt. Opplever litt sånn underveis vi også, at ting ikke blir helt som man hadde planlagt. Vi får også kasser bak toalettene, takket være arkitekten..

Så bra at du fikk komme inn i et makent hus som dere bygger, og se hvordan det er der. Hjelper litt på motivasjonen det;).

Gleder meg til å se fortsettelsen. Ser ut som dere får et stort og flott hus;).

God natt fra Marilinn

VillaWikan

28.jan.2012 kl.10:37

Kjenner meg såååå igjen i dette! En blir jo litt paranoid til tider og lurer på om man har blitt manisk depressiv =P

Kasse på badet ja! Genial ide. Vi lager VEGGhengte toaletter.. men shit.. vi kan jo ikke ha de INNI veggen, for det er jo ikke lovlig i membran-verden! Smaaaart!

Vi fikk dette slengt i trynet i forrige uke. Da var det sikkert et år siden vi hadde kjøpt de VEGG hengte toalettene med INNEBYGD sisterne (nei, det går ikke an å skjønne at det kommer en kasse når de har så flotte navn på det).

Hadde jeg vist dette, hadde vi gått for god gammeldags gulvstående modell. Heldigvis har vi det på badet nede da =)

Så du kan

a) endre toalettet og du får veggen din. Skjønner at den er viktig for deg ;-)

b) Kan du flytte dette mønsteret til en annen del av baderommet? Nå vet jeg ikke hva du skal ha der inne, men f.eks. bak dusjen, over vasken, eller en stripe ned på en åpen vegg.

Håper du finner en løsning!

Hilsen ei som er like dum ;-)))

Linn

Villa Fagerbakken

28.jan.2012 kl.13:03

Hei!

Kjenner også til opp og nedturer, selv om vi ikke har kommet riktig like langt som deg.

Jeg har en liten ide til den kassen din, det gjør det ikke mulig å få den svarte platen, men det kan gi deg "hyller" over toalettet. Dersom de bygger kassen helt til taket, kan de lage nisjer inni den så du får litt ekstra plass til oppbevaring eller pynt. Inni nisjene kan du jo også ha annen bakgrunn?

Kanskje ikke den mest praktiske plassen å ha smykkene sine (siden de kan falle i do : ))

Og ikke sikkert det er aktuelt for deg, men en liten idé ble luftet: )

Stå på!

Klem Iris

29.jan.2012 kl.22:04

Du kan ha sisternen inne i veggen, MEN da må du utvide veggen.. Jeg er gift med en rørlegger og han sier det ikke er noe problem i det heletatt. Men som sagt, det krever at du utvider veggen og dersom du fra før av synes at badet er lite er det kanskje uaktuelt for det vil jo gjøre rommet mindre.

Vi er godt i gang med utvelging av gulv, tapet, veggplater etc. vi også, ute i god tid.. Men ser vi støter på utfordringer stadig vekk! Den dagen huset er ferdig og man har flyttet inn kan jeg se for meg blir rimelig god.. Kommer til å være utslitte!

Masse lykke til uansett hva du velger :)

En mulighet kan kanskje være å ha den svarte flisa med mønster der innredningen kommer?

Skriv en ny kommentar

vartnyehjem

vartnyehjem

28, Lierne

Blogger fortrinnsvis om husbygging: fremgangen, utfordringene vi møter og valgene som må tas underveis. Jeg blir glad for alle kommentarer! :-)

Kategorier

Arkiv

hits